راخ بالمشمش بالطريقة الهندية .
راخ بالمشمش بالطريقة الهندية .
- 1 كيلو صدور فراخ (او اكثر على حسب عدد الافراد) مقطعة قطع متوسطة الحجم .
مقادير تحضير طبق راخ بالمشمش على الطريقة الهندية :
- 1 كيلو صدور فراخ (او اكثر على حسب عدد الافراد) مقطعة قطع متوسطة الحجم .
- 2 ملعقة شاي توابل جارام ماسالا (كمون- كركم – فلفل – قرنفل – قرفة – حبهان) .
- 1 ملعقة شاي ثوم مفروم .
- ملح وفلفل اسود .
- 2 ملعقة شاي زيت زيتون .
- نص بصلة مفرومة .
- 1,5 كوب شوربة فراخ .
- 1 كوب مشمش مجمد .
- ربع كوب خل ابيض .
- 1 ملعقة شاي صوص شطة .
- 1 ملعقة شاي لمونة .
- 1 ملعقة كبيرة زبدة.
طريقة تحضير الراخ بالطريقة الهندية :
- فى البداية تخلطى قطع الفراخ مع توابل جارام ماسالا و الثوم المفروم والملح والفلفل، وتحفظيهم.
- تحضرى طاسة القلى وعلى نار متوسطة تبدأى تشوحى البصل لمدة 5 دقايق.
- تضيفى على البصل الفراخ وتشويحها لمدة 5 دقايق او لغاية ما يتغير لونها. وتضعيها جانبا.
- فى نفس الطاسة (بعد ما تضعى الفراخ جانبا) وعلى النار تضيفى كوب من شوربة الفراخ، حتى تغلى. ثم تزيلى الريم من الشوربة.
- تضيفى على الشوربة المشمش المجمد مع الخل مع التقليب.
- بعد ذلك تضيفى نصف كوب الشوربة الباقى مع صوص الشطة مع التقليب.
- بعد هذا تضيفى الفراخ على صوص الشوربة فى الطاسة، وتتركيها على النار لمدة 10 دقائق حتى تستوى الفراخ.
- وقبل التقديم مباشرة تدهنى الفراخ بملعقة الليمون والزبدة.
- يمكن تقديمها مع ارز وخضار .
- وبالهنا والشفا .
أضف تعليق