طبق كابوناتا الايطالي ام وليد .
طبق كابوناتا الايطالي ام وليد .
المقادير طبق كابوناتا الايطالي:
- -2 عدد فص ثوم مهروس .
- - 2 معلقة كبيرة الكبر .
- - 2 عدد بصلة (مقطعة) .
- - 2 معلقة كبيرة سكر
- - 1 معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- - 1 عدد فلفل أصفر حلو.
- - 1معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة) .
- - 1 كيلو باذنجان اكحل كبير .
- - 1 كاس بقدونس طازج .
- - 1 كاس عيدان كرفس (مقطعين) .
- - ½ نص كيلو طماطم (مقطعة) .
- - ½ تص كاس زيتون أخضر (مخلل ومقطع) .
- - ¼ ربع كاس زيت زيتون .
- - ¼ربع كاس صنوبر .
- - ¼ ربع كاس خل .
- طريقة تحضير طبق الكابوناتا الايطالي :
- تغسلي الباذنجان بالماء جيدا من بعد يتقطع إلى مكعبات.
- ضعي مكعبات الباذنجان فى مصفاة ورشي عليه الملح ويغطى بغطاء وضعي فوق الغطاء ثقل باش يصفى الباذنجان من المياةاللي فيه .
- فى وعاء فيه الماء مغلية مع مغرفة من الملح نسلق عيدان الكرافس مدة ثلاث دقائق.
- فى كسرونة صغيرة على النار نضع 2 مغلرف من زيت الزيتون والكرافس ونقلب مليح .
- فى كسرونة اخرى نضع زيت زيتون والبصل والثوم ونقلب مليح .
- ثم نضيفي الكبر والصنوبر والزيتون ونقلب
- ضعي مكعبات الباذنجان فى مصفاة ورشي عليه الملح ويغطى بغطاء وضعي فوق الغطاء ثقل باش يصفى الباذنجان من المياةاللي فيه .
- فى وعاء فيه الماء مغلية مع مغرفة من الملح نسلق عيدان الكرافس مدة ثلاث دقائق.
- فى كسرونة صغيرة على النار نضع 2 مغلرف من زيت الزيتون والكرافس ونقلب مليح .
- فى كسرونة اخرى نضع زيت زيتون والبصل والثوم ونقلب مليح .
- ثم نضيفي الكبر والصنوبر والزيتون ونقلب
- ثم نضيف الفلفل الألوان والطماطم.
- نحضر الباذنجان وينشف جيدا جدا.
- ثم فى كسرونة مع معلقتين من زيت الزيتون يشوى الباذنجان جيدا حتى يصبح ذهبى اللون.
- ثم نضيف الباذنجان والكرافس لخليط البصل ونستمر فى التقليب مدة دقيقتين.
- ذوبي السكر فى الخل وزيدي للباذنجان وقلبي مليح و جيدا.
- نصيحة تقدم الكابوناتا مع شرائح خبز محمصة.
- نحضر الباذنجان وينشف جيدا جدا.
- ثم فى كسرونة مع معلقتين من زيت الزيتون يشوى الباذنجان جيدا حتى يصبح ذهبى اللون.
- ثم نضيف الباذنجان والكرافس لخليط البصل ونستمر فى التقليب مدة دقيقتين.
- ذوبي السكر فى الخل وزيدي للباذنجان وقلبي مليح و جيدا.
- نصيحة تقدم الكابوناتا مع شرائح خبز محمصة.
وبالهنا والشفا .
أضف تعليق