طبق كابوناتا الايطالي ام وليد .

طبق كابوناتا الايطالي ام وليد .


المقادير طبق كابوناتا الايطالي:

  • -2 عدد فص ثوم مهروس .
  • - 2  معلقة كبيرة الكبر .
  • - 2  عدد بصلة (مقطعة) .
  • - 2 معلقة كبيرة سكر
  • - 1  معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
  • - 1 عدد فلفل أصفر حلو.
  • - 1معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة) .
  • - 1  كيلو باذنجان اكحل كبير .
  • - 1 كاس بقدونس طازج .
  • - 1 كاس  عيدان كرفس (مقطعين) .
  • - ½ نص  كيلو طماطم (مقطعة) .
  • - ½ تص كاس  زيتون أخضر (مخلل ومقطع) .
  • - ¼ ربع كاس  زيت زيتون .
  • - ¼ربع كاس صنوبر .
  • - ¼ ربع كاس  خل .

  • طريقة تحضير طبق الكابوناتا الايطالي :

- تغسلي الباذنجان بالماء جيدا من بعد يتقطع إلى مكعبات.
- ضعي مكعبات الباذنجان فى مصفاة ورشي عليه الملح ويغطى بغطاء وضعي فوق الغطاء ثقل باش  يصفى الباذنجان من المياةاللي فيه .
- فى وعاء فيه الماء مغلية مع مغرفة  من الملح نسلق عيدان الكرافس مدة ثلاث دقائق.
- فى كسرونة صغيرة على النار نضع 2 مغلرف من زيت الزيتون والكرافس ونقلب مليح .
- فى كسرونة  اخرى نضع زيت زيتون والبصل والثوم ونقلب مليح .
- ثم نضيفي الكبر والصنوبر والزيتون ونقلب
 - ثم نضيف الفلفل الألوان والطماطم.
- نحضر الباذنجان وينشف جيدا جدا.
- ثم فى كسرونة مع معلقتين من زيت الزيتون يشوى الباذنجان جيدا حتى يصبح ذهبى اللون.
- ثم نضيف الباذنجان والكرافس لخليط البصل ونستمر فى التقليب مدة دقيقتين.
- ذوبي السكر فى الخل وزيدي للباذنجان وقلبي مليح و جيدا.
- نصيحة تقدم الكابوناتا مع شرائح خبز محمصة.
وبالهنا والشفا .

ليست هناك تعليقات